Vår produktion

Åvalls Metallindustri är ett fullserviceföretag inom svarvning och fräsning. Störst fokus ligger på svarvning av detaljer upp till 200mm med tyngdpunkt kring 3-7mm. Vår maskinpark består av CNC-svarvar och längdsvarvar samt fleroperationsmaskiner. Vi ombesörjer ytbehandling och härdning genom nära samarbeten med leverantörer av dessa tjänster.

På Åvalls har vi alltid dig som kund i fokus och vi hjälper dig gärna med din montering och logistik.

Tillverkningsservice

Har du en stor artikelflora samt ritningar med understrukturer på komponenter i varierad och ofta begränsat antal? Är tiden pressad så att allt måste fram i exakt rätt tid? Det är det vi på Åvalls strävar efter att hjälpa våra kunder med varje dag genom det vi kallar vår ”tillverkningsservice”. 

Vi använder begreppet tillverkningsservice som kännetecken för vår strävan att bli ännu bättre på att serva våra kunder med snabba och tillförlitliga leveranser. Antalet är för oss på Åvalls inte något problem, vi tillverkar i den volym du behöver.

Kompetens

På Åvalls har vi en gedigen erfarenhet och stort kunnande samt en känsla för såväl helhet som detaljer. Med vår flexibla maskinpark och kunniga personal arbetar vi rationellt och tidseffektivt för att ta fram den rätta detaljen som gör den stora skillnaden.

Vi på Åvalls har erfarenhet av de flesta material samt en maskinpark för allt från enkel bearbetning till avancerade detaljer. Vi har ett stort nätverk av ut- och värmebehandlare som gör att vi kan ombesörja hela tillverkningsprocessen. Vi kan även hjälpa dig som kund med montering.

På Åvalls har vi kapacitet och kunnande för att producera allt från de riktigt små detaljerna till komponenter på upp till 250mm i diameter. I vår verkstad finns utrustning för längdsvarvning, CNC svarvning, bearbetning, CNC-fräsning och CNC-styrd automatsvarvning.

Resurserna är väl anpassade för att rationellt kunna ta sig an de mest skiftande uppgifter. Vi på Åvalls arbetar framför allt med att tillverka specialdetaljer för specifika ändamål. Behöver du teknisk support vid utformningen av dina detaljer hjälper vi dig gärna med det.