Elmia subcontractor
Åvalls Metallindustri står som utställare på Elmia Subcontractor

Åvalls Metallindustri AB är ett företag som ligger beläget i Bankeryd utanför Jönköping. Vi är specialiserade på skärande bearbetning av mindre och medelstora detaljer i såväl små som stora serier. Utifrån kundens underlag tillverkar vi komponenter i de flesta förekommande material så som plast, rostfritt, stål, mässing och aluminium. Detta med snabba och tillförlitliga leveranser.

Vår personal har gedigen erfarenhet och stort kunnande samt en känsla för såväl helheter som detaljer. Vår gedigna kompetens och tekniska kapacitet har byggts upp under mer än 80 år i branschen.

På Åvalls Metallindustri har vi en välutrustad maskinpark för att tillgodose kundens behov. Vår maskinpark är anpassad för att kostnadseffektivt tillverka allt från den enklaste detaljen till de komplexa komponenterna som kräver en avancerad maskin med många axlar. Vi har ett stort nätverk av yt- och värmebehandlare som gör att vi kan ombesörja hela tillverkningsprocessen. Vill du som kund ha din produkt monterad är vi din resurs även där. Vi kan hjälpa dig som kund med hela tillverkningsprocessen – från ritningsstadiet till framtagning av komponentprover och fullskalig serietillverkning.

I vår verkstad finns utrustning för längdsvarvning, CNC svarvning, bearbetning, CNC-fräsning och CNC-styrd automatsvarvning. Vi använder välkända och beprövade maskiner som hjälper oss att möta behov och önskemål hos dig som kund.